Raadslid Cor Gabriëls promoot burgerparticipatie in Roosendaal

Roosendaalse Bode, 26 juli 2017

Raadslid Cor Gabriëls is niet alleen een baasje van drie prachtige Spaanse windhonden, hij is tevens vicevoorzitter van de Roosendaalse gemeenteraad. Hij staat met beide benen op de grond en zet zich enthousiast in voor een goede samenleving waarbij hij mensen graag met elkaar in verbinding brengt. Dit lukt aardig via de hondenspeelplaatsen en de DE-Toltuin. “Als mensen worden gemotiveerd om samen iets te realiseren in hun eigen omgeving dan komen ze in contact met andere mensen en dit gaat vereenzaming tegen”, aldus Cor Gabriëls (57).

Als fractielid van de Roosendaalse Lijst zet hij zich in om mensen met elkaar in contact te brengen. “Burgerparticipatie is goed voor de inwoners en voor de leefbaarheid van wijk en dorp.” Betrokken Cor was voorzitter van wijkhuis De Bergspil en van het bewonersplatform Tolberg toen hij besloot deel te nemen aan de cursus raadsoriëntatie. “Tijdens deze leerzame cursus maak je kennis met alle aspecten van Roosendaalse politiek.” Hij werd door Peter Buijs van de Roosendaalse Lijst gevraagd zich verkiesbaar te stellen. “Mijn voorzittersrollen waren niet verenigbaar met raadslidmaatschap en dus wilde ik eerst opvolgers vinden.” In 2014 werd Cor herkozen en hij geniet nog dagelijks van zijn werk als raadslid.

Maatschappelijke rol
Het mooie van raadslid zijn is dat je iets kunt betekenen voor mensen. En dat is iets dat in de genen zit van Cor. Hij is dertien jaar ICT-manager bij Rockwell Automation en daarvoor heeft hij 15 jaar bij Center Parcs gewerkt. “Ik ben graag met mensen bezig, smeed niet enkel succesvolle teams door een juiste mix van competenties en ambities van teamleden, maar help hen ook graag hun persoonlijke doelen te realiseren. Als raadslid zet ik mij in om de leefbaarheid te verbeteren en sociale cohesie te bevorderen. Hier krijg ik energie van.”

Hondenspeelplaats
Cor is oprichter van een hondenspeelplaats en helpt andere initiatiefnemers elders in Roosendaal (en inmiddels ook buiten Roosendaal) ook om dergelijke plekken te realiseren. Inmiddels zijn er al 10 hondenspeelplaatsen in gemeente Roosendaal en de 11e is onderweg. Er ontstaan mooie contacten tussen de honden en hondenbaasjes, die soms buiten de uitlaatplek worden voortgezet. Mensen die op straat de hond uitlaten groeten elkaar maar in een omheinde speelplek kunnen de honden los rennen en de baasjes raken in gesprek”, vertelt Cor geanimeerd. “Ik ben samen met een aantal vrijwilligers bezig de eerste wandeltocht ter gelegenheid van deze hondenspeelplaatsen (Paws4Paws) te organiseren. De opbrengst is voor een goed doel: Stichting Dier en Project in Nispen.

Liefde
Cor is al 35 jaar gelukkig getrouwd met Lia, samen hebben ze twee volwassen zonen. En drie schitterende Spaanse honden die via stichting Prozus uit Spanje gehaald zijn, waar ze net als vele andere honden een vreselijk bestaan hebben en vaak in zogenaamde dodingsstations eindigen”, vertelt Cor. “Ze gaan altijd met ons mee op vakantie en hebben nu een goed leven.” Naast de liefde voor zijn gezin en de honden houdt Cor erg van de flora en fauna. Hij is voorzitter van stichting DE-Toltuin en heeft sinds kort de rol als voorzitter IVN Roosendaal opgepakt. Tevens gaat hij graag naar de schouwburg, houdt van vele soorten muziek en is dol op lezen. “Mijn favoriet is Terry Pratchett, in het Engels omdat die humor zich slecht laat vertalen.” Daarnaast is Cor ook nog coördinator van de buurtpreventie en heeft nog wat andere vrijwilligersrollen, zoals wijkhoofd Tolberg voor de MLDS collecte. Dus hij is echt een druk baasje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>