Wij Willen Delen

 

De werkgroep Wij Willen Delen is een project van de Diaconie Sint Norbertusparochie heeft als werkgebied niet enkel de parochie van Sint Norbertus, maar heel Roosendaal.

 

De werkgroep biedt gezinnen die het financieel niet gemakkelijk hebben een voedselpakket. Zij doen dit teneinde de armoede iets minder scherp te maken voor deze inwoners van Roosendaal.

Zij kunnen dit doen door donaties in de vorm van levensmiddelen die dagelijks of wekelijks gebruikt worden.

 

Contactpersoon voor deze werkgroep, Mieke Stroop zorgt ervoor dat vrijwilligers op zaterdagen komen oogsten wat oogstrijp is opdat deze groenten dan de maandag erop bijgevoegd kunnen worden aan de voedselpakketten.

Dit alles in overleg met de Toltuin vrijwilligers zodat er op de juiste momenten de juiste groentes etc. geoogst worden en er niets verloren gaat. De DE-Toltuin heeft in de samenwerking met Wij Willen Delen een partner gevonden die als goed doel extra betekenis geeft aan het resultaat van het harde werken van onze Toltuinders die de moestuin van de DE-Toltuin enthousiast onderhouden.

 

Hoewel het aantal varieert is het gemiddelde aantal gezinnen dat Wij Willen Delen op deze manier helpt ongeveer 30 en het aanbieden van de voedselpakketten is 2 keer per maand.

 

Voor meer informatie zie de website van de Sint Norbertusparochie, pagina Wij Willen Delen