Landelijke initiatieven

Onze flyer voor Burendag in de DE-Toltuin

Aan Burendag doen we elk jaar mee en krijgen daar een tegemoetkoming in de kosten voor (ca €400) via Oranjefonds / Douwe Egberts. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Het past daarom ook precies in de hoofddoelstelling van de DE-Toltuin : Ontmoeten en Verbinden. En eigenlijk doen we het al heel het jaar door, immers, veel van onze DE-Toltuinvrijwilligers zijn al “buren”. Maar het is weer een mooie gelegenheid voor ontmoeten en natuurlijk hopen we dat er “nieuwe buren” enthousiast worden en ook eens buiten Burendag een handje toe zullen gaan steken. Vrijwilligers heb je eigenlijk nooit teveel.
 

Niemand is een binnenmens, kinderen al helemaal niet …

Buitenspelen is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Samen met kinderen, gemeenten en andere betrokkenen zorgt Jantje Beton dat er gezonde schoolpleinen, speelbuurten en speelplekken komen geïnspireerd op de wensen van kinderen uit de buurt. De Jantje Beton projecten dienen als voorbeeld voor andere buurten en gemeenten.
 

Bij Koningsspelen speelt het natuurlijk vooral om spelende kinderen

De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terug kerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. In 2018 is dit op vrijdag 20 april.
 

NLDoet is een prima middel om nieuwe vrijwilligers te werven : laagdrempelig en ieder doet wat ie graag doet of goed in is.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.
 

Een schone omgeving speelt fijner

Supporter van Schoon is de publiekscampagne van NederlandSchoon. Met Supporter van Schoon proberen we zoveel mogelijk Nederlanders te activeren voor een schone leefomgeving. DE-Toltuin speelt daar graag een rol in omdat we ook de DE-Toltuin en omliggende buurt graag schoon houden.
 

Niks saaie schoolbankjes, lekker in de buitenlucht, als je leert in een leuke omgeving, blijft het beter en langer tussen de oren

Tijdens Nationale Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland die dag buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties, maar het is ook nog eens heel leuk! Je kunt je als school al aanmelden als je minimaal één les aan één groep buiten geeft. Deelnemende scholen krijgen gratis de Buitenlesbundel toegestuurd, vol met lesideeën en nieuwe buitenlesinspiratie.
 

Een oude en goede traditie sinds 10 april 1957

Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen van groep 6 (9 en 10 jaar) meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie laten we hen de wondere wereld van bomen beleven, leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen. DE-Toltuin heeft hier vlak na de opening aan meegedaan, daarna niet meer, maar wie weet.