Categorie: DE-Toltuin

Burendag 2022

Een hele fijne burendag achter de rug, waarin veel gedaan is. De meeste zonnebloemen zijn weg gehaald, alles is flink met de bosmaaier aangepakt, de struiken langs de DE-Toltuin zijn gesnoeid, de pompoenen zijn opgeruimd en natuurlijk is alles weer geschoffeld. Deze acties hebben ervoor gezorgd dat alles er weer pico bello bij ligt! Aansluitend [Continue]

Donatie voor Toltuin

Soms hebben omwonenden voor eigen tuin net iets te enthousiast gezaaid, en daar is de Toltuin dan weer goed mee. Dank je Cees Holierook voor de mooie zonnebloemen.

Nieuwe mascotte voor Toltuin

De oude Toltuintol is met pensioen, en de nieuwe is vandaag tijdens NLDOET geïnstalleerd door de maker : Peter de Koning uit Steenbergen. Peter heeft ook een hele mooie drakenkop ‘gehoutbeeldhouwd’ om de lavendelhelix een “gezicht” te geven. Ook die is bijzonder mooi geworden, zijn we erg blij mee!

Nieuw hout voor Toltuin

Doordat de gemeente weer aan het rooien en snoeien is, profiteert de Toltuin af en toe van een extra lading houten stammen die gebruikt kunnen worden ter vervanging of voor nieuwe toepassingen.

Nieuwe bakken voor groenteteelt

De bakken waarin groente werd geteeld, jarenlang door scholen maar nu door onze eigen vrijwilligers (voor goede doelen) waren dusdanig versleten dat ze vervangen moesten worden. Met voldoende handige handen zijn deze nu vervangen en klaar om in voorjaar 2022 in gebruik genomen te worden.