Categorie: DE-Toltuin

Nieuwe bakken voor groenteteelt

De bakken waarin groente werd geteeld, jarenlang door scholen maar nu door onze eigen vrijwilligers (voor goede doelen) waren dusdanig versleten dat ze vervangen moesten worden. Met voldoende handige handen zijn deze nu vervangen en klaar om in voorjaar 2022 in gebruik genomen te worden.

Toltuingrond weer rijk aan voeding

Een vruchtbare doe-ochtend in DE-Toltuin! De hele ochtend zijn namelijk kruiwagens af en aan gereden met champignonmest, zodat alles weer goed kan groeien volgend jaar. Halverwege werden we door Karin verwend met koffie/ thee en iets lekkers. Stichting st.Norbertusparochie “Wij willen delen” heeft een aantal kolen meegenomen om uit te delen.

Burendag 2021

Burendag in DE-Toltuin was ook dit jaar een dag vol gezelligheid, bedrijvigheid, zonnestralen, lekker eten en bovenal betrokken buurtbewoners! De ochtend begon met een grote oogst van onder andere mais en kalebassen. Er is hard gewerkt om alle plantrestanten na de oogst opgeruimd te krijgen. Na een bespreking, hebben we heerlijk met elkaar genoten van [Continue]

Mooie oogst

Er is weer hard gewerkt in DE-Toltuin. Prachtige oogst komt van het land: aardappelen, kolen, wortels, pompoenen, kalebassen en druiven onder andere. Ook de zonnebloemen staan er erg mooi bij.

Speling der natuur

Vandaag tijdens de Doe-Ochtend volop geoogst voor de goede doelen waarbij soms spelingen van de natuur wel heel tastbaar bleken (peen). Ook zijn de door RAPO geschonken aardbeiplanten in de grond gezet zodat we volgend jaar weer volop zomerkoninkjes kunnen oogsten.

Totempaal “geplant”

Een actieve doe ochtend in DE-Toltuin. Niet alleen is de totempaal geplaatst en zijn versleten zitonderdelen verwijderd, ook het groen is flink aangepakt. Alles staat er prachtig bij, maar met dit mooie weer groeit ook het onkruid stevig door. Er zijn meerdere bakken aardbeien en rucola geoogst en er zijn onder andere kalebassen en bonen [Continue]

Afscheid van een mooie samenwerking

Vandaag hebben we in DE-Toltuin voor de laatste keer een praktijkles verzorgd. Samen hebben we 7 jaar wekelijks tijdens het groeiseizoen met leerlingen van KPO Basisschool De Heiberg gewerkt in de tuin, zodat ze in de praktijk alles over moestuinieren konden leren. Nu komt daar voor ons een einde aan. Natuurlijk blijven we wel betrokken [Continue]

Totempaal in kleuren

Vandaag hebben leerlingen van KPO Basisschool De Heiberg de andere kant van de totempaal geschilderd. Hij is nu helemaal af en wat is het geheel prachtig geworden! Dit weekend gaat de totempaal de grond in. DE-Toltuin krijgt hiermee een mooi kleurrijk markeerpunt erbij. .

NL Doet 2021

Met heel veel vrijwilligers is onder het genot van het zonnetje de tuin weer helemaal tiptop in orde gemaakt. Er is gesnoeid, geplant, de keet is gepoetst en natuurlijk geschoffeld. Helaas laten onze mascotte en de drakenkop nog even op zich wachten, maar deze zijn binnenkort klaar .