DE Mast

DE-Mast ontmoetcirkel met links de totempaal met felle kleuren en 2 van de 3 wigwams

DE-Mast
Dit is het ontmoetgedeelte in de DE-Toltuin. Vanzelfsprekend kun je elkaar overal in de Toltuin ontmoeten, maar deze plek is er speciaal op ingericht en de vorm is in een cirkel, de ideale vorm voor elkaar ontmoeten. Ingeval van evenementen wordt hier onze grote tent opgezet, kraampjes opgesteld, BBQ etc. geplaatst. Maar ook door omwonenden wordt er soms spontaan gebruik van gemaakt voor een buren/buurtfeestje (altijd wel gaarne met notificatie naar ons toe). De naam DE-Mast, net als alle andere onderdeelnamen in de DE-Toltuin door kinderen van de omliggende scholen bedacht in een naamgeef wedstrijd, ontleent zijn naam aan de “mast” die er staat. Dit is een hoge boomstam die als een soort van totempaal (past goed bij de wigwams) beeldbepalend is voor de DE-Mast. Hij is door de schoolkinderen versierd met frisse kleuren en kleine ornamentjes.

De ontmoetingscirkel DE-Mast met volop feestelijkheden

Ontmoet Cirkel
De ontmoet cirkel is, zoals de naam al doet vermoeden, een ronde ontmoetingsplek. Het is een hoofdzakelijk open ruimte, half verhard. Het enige wat er eigenlijk staat zijn de 4 stevige hoekpalen (boomstammen) die dienen om onze grote evenemententent te kunnen opzetten. Er staan wat grappige boomstamstoeltjes. Er stond een picknick tafel, maar daar moet nog een vervanging voor komen. Zeer vermeldenswaardig zijn de twee prachtige mozaïekbankjes die gemaakt zijn door de clienten van zorginstelling Sterrenbos (S&L Zorg) met behulp van een subsidie van Oranjefonds en onder begeleiding van beeldend artieste Marijke Maas.

Een van de drie huidige wigwams met “tijdelijke indiaantjes

Wigwams
Drie speelobjecten die je eigenlijk in de DE-Jungle zou verwachten maar omdat de ontmoetcirkel niet enkel voor volwassenen is, hebben we ook iets willen plaatsen voor de kinderen. Nu zijn er dat nog 3 maar we zijn van plan om e.e.a. te veranderen omdat er een behoorlijke distelplaag is die het spelen in en om de wigwams ontmoedigt. We gaan de huidige wigwams verwijderen, de toplaag van de grond afgraven, nieuwe grond erop en daarbovenop weer worteldoek. Dan weer zand ter afdekking en, waarschijnlijk 2 wigwams terug neerzetten met een wat grotere diameter dan de huidige.”De distels zouden dan niet langer kinderplezier moeten tegenhouden.

Een van de twee mozaïekbankjes bij de onthulling in de DE-Toltuin

Mozaïekbankjes
De mozaïekbankjes zijn het trotse resultaat van onze eerste samenwerking met Sterrenbos, een woonzorgvorm voor mensen die geestelijke en/of lichamelijk iets meer uitdaging hebben in hun leven. Onder begeleiding van Marijke Maas, een bekende Roosendaalse beeldend artieste, en haar partner hebben een aantal cliënten van Sterrenbos deze bankjes versierd. De kale betonnen bankjes zijn gedoneerd door de gemeente Roosendaal. Ons stichtingbestuur heeft ook een middagje meegeholpen met het maken van de mozaïekjes. Bij de onthulling heeft Cor Gabriëls, voorzitter Stichting DE-Toltuin, de hoop uitgesproken op een vervolgproject, omdat DE-Toltuin graag de verbinding legt naar zorginstellingen teneinde mee te helpen aan een inclusieve samenleving waarin niemand uitgesloten hoeft te zijn.