Toltuin initiatieven

Hieronder een paar voorbeelden van evenementen die we in de afgelopen jaren georganiseerd hebben.
Wil je weten wat we in dit jaar willen organiseren, kijk dan op onze activiteitenkalender of hou onze Facebookpagina in de gaten.
 

Een van de allereerste evenementen was natuurlijk onze openingsweek waar wethouder Steven Adriaansen de DE-Toltuin officieel opende door het planten van een Zilverlinde.


 

Winterfestijn, tweede editie, vanaf dit moment besloten we om het elk jaar in een ander seizoen te organiseren.


 

Paasmarkt


 

Een niet seizoensgebonden evenement, speciaal voor kinderen die willen knutselen.


 

Augustus 2013 – Edin van der Ham legt uit dat onkruid niet per definitie alleen maar slechte eigenschappen heeft, als je weet wat je wel en niet kunt gebruiken (en hoe) dan kun je er zelfs veel plezier van hebben. Edin van der Ham heeft woensdagavond 28 augustus uitgelegd aan een aantal geinteresseerden, in de DE-Toltuin, wat er zoal te vertellen valt over wat we doorgaans onkruid noemen. Natuurlijk kwamen ook de meer bekendere kruidensoorten aan bod die we allemaal wel kennen van onze eigen keukenactiviteiten.


 

Natuurlijk ruimen we zelf ook zwerfafval op, we zijn immers Supporter van Schoon, maar een extra hand(je) is altijd welkom.


 

Petra van der Wiel (o.a. KNNV) gaf op de DE-Toltuin bijeenkomst van 13 februari aanstaande een toelichting op wat je wel en zeker ook wat je niet moet wegschoffelen. Ze zal voor de DE-Toltuin een determinatie uitvoeren om inzicht te geven in de status van onze biodiversiteit.