DE Toltuinkeet


Walter Wamsteker helpt met de onthulling van de naam voor de keet.

Een inmiddels vertrouwd beeld in de DE-Toltuin is de witte schaftkeet. We hebben deze in 2014 voor een symbolisch bedrag van de gemeente in eigendom overgedragen gekregen en maken er sindsdien dankbaar gebruik van.
 
Niet alleen is het een veilige en droge opslagplek van ons tuingereedschap. Niets duurs hoor, zaken van waarde bewaren we niet in de keet, maar gewoon een aantal schoppen en harken en wat netten voor de kweekbakken etc. Oorspronkelijk zat er een chemisch toilet in maar dat hebben we eruit gehaald omdat we de ruimte die dat in beslag nam beter konden benutten. Datzelfde geldt voor de gasfles, omdat we toch nooit van plan waren om het gasfornuis in de keet te gebruiken, hebben we die ook eruit gelaten.
 
Naast opslag is het ook een fijne weersonafhankelijke plek om bijvoorbeeld bij evenementen met een aantal kinderen te knutselen of zo (bij grotere aantallen wijken we uit naar de nabijgelegen Tolberg Schuurkapel). In april 2015 is de schaftkeet feestelijk gedoopt tot ‘De TolTuinKeet’. Die naam was het resultaat van een naamgevingwedstrijd onder de schoolkinderen. 
Inmiddels staat er een fraaie bank voor de keet, die gemaakt is door Peter de Koning uit een hele dikke boomstam.

De bank is nu op natuurlijke wijze verweerd, maar zit daarom niet minder comfortabel …