Weer zinloze vernielingen in DE-Toltuin Roosendaal

BNdeStem, 19 mei 2017

ROOSENDAAL – “Zinloos…, dat is eigenlijk het enige dat ik er op dit moment van kan zeggen”, zegt Cor Gabriëls, voorzitter van de stichting die DE-Toltuin beheert over de vernielingen die woensdagavond zijn aangericht.

Woensdagavond zag een getuige enkele jongeren in DE-Toltuin rondlopen. Naderhand bleek er een aantal dingen te zijn vernield. Door het vernielen van een raam aan de achterzijde van de Toltuinkeet hebben de vandalen zich toegang verschaft in de keet. Daar is vervolgens flink huisgehouden en een behoorlijke ravage aangericht. Ook zijn er geschilderde klompjes van de muur getrokken en vernield.

Proces verbaal
“Natuurlijk liggen er geen waardevolle zaken in de Toltuinkeet, maar wel veel materiaal dat we gebruiken waarvan nu bezien moet worden in welke mate het nog bruikbaar is”, zegt Gabriëls.
“De politie is ter plaatse geweest en heeft proces verbaal opgemaakt. Zaterdag gaan we de keet opruimen en dan kijken we of er ook zaken gestolen zijn.”
De politie en de vrijwilligers horen het graag als er mensen zijn die woensdagavond iets verdachts gezien hebben in of rond DE-Toltuin. Dat kan door contact op te nemen met de politie of een berichtje te sturen naar Cor Gabriëls.

Tweede maal
De Toltuin is voor de tweede maal in enkele maanden tijd het slachtoffer geworden van vandalisme. In maart werd het kunstwerk ‘De Tol’ afgebroken, net als de tientallen door kinderen beschilderde klompjes. De schade werd toen geschat op enkele honderden euro’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>