Spoor van vernielingen in Toltuin in Roosendaal

BNdeStem, 23 maart 2017

ROOSENDAAL – De Toltuin is het slachtoffer geworden van vandalisme. Voorzitter Cor Gabriëls van de stichting rondom die buurttuin in de Tolberg, schat de schade op ‘honderden euro’s’. ,,Dit was geen baldadigheid, maar gewoon vandalisme.”

Het kunstwerk ‘De Tol’ is afgebroken, net als de tientallen door kinderen beschilderde klompjes en ook hebben de vandalen de zaaibedden vernield. Daar moesten groenten en fruit komen voor de voedselbank. Gabriëls: ,,Dit is heel triest. Het werkt ook niet echt motiverend voor de enthousiaste groep vrijwilligers die hier één à twee keer per maand bezig zijn.”

Aangifte
De stichting heeft aangifte gedaan. Het zou afgelopen dinsdag- of woensdagavond rond 20.00 uur gebeurd zijn. Een buurtbewoner heeft twee jongens van tussen de 16 en 18 jaar bezig gezien in de tuin volgens Gabriëls, maar durfde hen op dat moment niet aan te spreken. ,,Het moeten grote en sterke jongens zijn geweest, anders krijg je die tol en klompjes niet los.”

Hij hoopt dat de twee wijkagenten en de buurtpreventie een vervolg kunnen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>