Vernieuwen en verbinden

Stichting DE-Toltuin en Kinderboerderij Minnebeek vinden elkaar.

Terwijl de natuur weer in de ruststand ging was er weer een mooi moment om wat dingen die we graag anders willen hebben in de Toltuin aan te pakken.

Wat hebben de huidige frambozen- en bessenstruiken gerooid (alleen de bessenstruiken die nu tegen de frambozenstruiken staan, de andere bleven staan). Hiervoor in de plaats kwamen nieuwe frambozenstruiken en vroege en late blauwe bessenstruiken, plus 3 soorten kruisbessen. Dit zijn allemaal vruchtstruiken met relatief grote vruchten.

Op deze wijze willen we de plukoogst vergroten waardoor de Toltuin weer meer voor de Voedselbank heeft. Wellicht dat we nog wat andere dingen ook oppakken voordat de winter echt inzet maar bovenstaande is het belangrijkste voor nu.

Mooi voorbeeld van verbinden : wij wilden andere bessen en frambozenstruiken, Kinderboerderij Minnebeek wilde er graag hebben dus wij gerooid en straks bij de kippen geplant. Zo gaat er ook niets verloren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>