Buurtbemiddeling verrast bewoners op burendag

Roosendaalse Bode, 25 september 2017

Verrassingsbezoek van Buurtbemiddelingsteam Roosendaal

Melissa en Pascal de coördinatoren van buurtbemiddeling zijn afgelopen zaterdag op pad geweest langs vele burendaginitiatieven in Roosendaal om buren in het zonnetje te zetten.Buurtbemiddeling richt zicht doorgaans op de burenrelatie de (ernstig )verstoord is. De vrijwillige buurtbemiddelaars komen in actie wanneer bewoners overlast van hun buren ervaren en het samen niet lukt dit op te lossen. Zij zijn neutraal en onpartijdig en gaan met beide buren in gesprek. Zo helpen ze buren om samen een oplossing te vinden. Coördinator Melissa benadrukt: ‘Wij merken dat er veel mis kan gaan in de relatie tussen buren. Dit begint vaak al bij de kennismaking. We horen vaak ‘ze hebben zich niet eens aan ons voorgesteld’ of ‘Als ze nou even hadden gezegd dat ze een feestje hadden dan kon ik er rekening houden’. Een goede relatie met de buren draait vooral om communicatie. Als dat niet meer lukt wordt vaak onze hulp ingeschakeld. Al wachten mensen vaak wel lang voor ze de stap zetten om hulp te vragen.’Goede burenrelatieDaarom besloten beide dames dat ze dit jaar met burendag een actie wilden doen.

Coördinator Pascal vertelt: ‘We wilden met burendag aandacht vragen voor een goede burenrelatie en de bewoners die tijdens burendag samen iets doen met hun buren belonen met een leuke attentie. Zo ontstond het idee voor onze actie “plant een zaadje in de buurt’. We hebben kaarten laten drukken met teksten zoals ‘Kopje koffie buurvrouw’, ‘Sorry buur’ en ‘zullen we even kennismaken’. We hebben hieraan een zakje zonnebloemzaadjes bevestigd en een bak snoep gehaald voor de kinderen in de buurt.’ De kaarten mochten bewoners van een persoonlijke boodschap voorzien en geven aan één van hun buren. Dit alles hebben de beide coördinatoren in een bakfiets geladen en hiermee zijn ze burendag initiatieven gaan bezoeken. Ze hebben onder andere de wijken Tolberg, Kroeven, Langdonk en Kortendijk bezocht.’Hartelijk ontvangenPascal vertelt: ‘We werden overal hartelijk ontvangen.

In de Toltuin werden we zelfs direct uitgenodigd voor de lunch en bij de buurtbarbecue in de Diamantdijk mochten we een drankje meedrinken. Wat mooi om te zien dat er op zoveel plekken in Roosendaal zulke leuk contacten zijn tussen buren. Mocht het even minder gaan tussen buren dan hopen wij nu een zaadje geplant te hebben, waardoor bewoners dit samen kunnen oplossen. Lukt dat niet dan weten ze ons vast te vinden.’Om nog meer bewoners te kunnen helpen is buurtbemiddeling doorlopend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de coördinatoren via buurtbemiddeling@wijzijntraversegroep.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>