Nieuwjaarsbijeenkomst van Groen Dichterbij

Roosendaalse Bode, 18 januari 2014

Er is een Brabantse nieuwjaarsbijeenkomst voor mensen die betrokken zijn bij groene buurtprojecten op donderdag 23 januari van 16.00-18.00 uur.

Deze vindt plaats bij De Toltuin in Roosendaal. Betrokken bij bijvoorbeeld een buurttuin, vergroenen van een schoolplein of ombouwen van een braakliggend terrein tot stadslandbouwproject? Men is van harte welkom. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst maakt men kennis met De Toltuin en andere mooie voorbeelden uit de provincie. De Toltuin is een buurtpark waar educatie en speelplezier hand in hand gaan. Zij zijn in 2013 verkozen tot Brabants icoonproject van Groen Dichterbij. Om dit mooie project en vele andere goede voorbeelden te vieren, houden IVN en Gemeente Roosendaal de Groen Dichterbij Nieuwjaarsbijeenkomst. Aanmelden verplicht via wim@groendichterbij.nl.

Groen Dichterbij

Gezamenlijk bezig zijn met groen in de buurt zorgt voor meer betrokkenheid en bijzonder en structureel contact tussen buren. Daarnaast zorgt een groene wijk voor een gezonde omgeving, meer speel- en ontwikkelingsmogelijkheden voor kinderen en minder conflicten en spanningen. Daarom stimuleert Groen Dichterbij mensen om als buurt, straat of wijk samen aan de slag te gaan met het ‘vergroenen’ van de omgeving. Groen Dichterbij is een platform waar kennis, inspiratie en diensten bij elkaar komen. Het is een initiatief van IVN, Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>