Burendag in DE-Toltuin

Roosendaalse Bode, 21 september 2013

Zaterdag 21 september was het Nationale Burendag. In DE-Toltuin aan de Damastberg in Roosendaal hebben we als deelnemers aan het Toltuin-traject onze kans gegrepen om de buurt eens wat meer te vertellen over wat DE-Toltuin in het kader van Burendag kan betekenen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op het centrale veld, DE-Mast, waren partytent en parasols opgesteld waaronder van alles te happen en drinken stond. Uit een echte heksenketel, hangend boven een spannend vuurtje, werd heerlijke verse groentesoep uitgedeeld; dit jaar nog niet uit DE-Toltuin maar volgend jaar hopelijk wel. Voor de kinderen was er onder andere een mogelijkheid om houten pollepels te versieren die nu dienen als uitleg voor de verschillende planten in DE-Toltuin. Verder konden ze natuurlijk heerlijk spelen bij de klimboom en het blote voetenpad. Stiekem hadden we gehoopt op een redelijke belangstelling maar de opkomst heeft ons positief verrast. Zelfs wethouder Steven Adriaansen kwam met een aantal geïnteresseerden nog even polshoogte nemen. Verder kwamen er nog 2 dames van de buurtbemiddeling langs die verschillende locaties bezochten in verband met deze Nationale Burendag. Het belangrijkste vandaag was de interesse die er toch steeds weer is bij de mensen uit de buurt, de betrokkenheid van omwonenden en zelfs mensen uit andere wijken. We hebben weer een aantal mensen uitleg kunnen geven over het project DE-Toltuin, dat natuurlijk prima past in iets als de Nationale Burendag. Een mooi initiatief waarbij door samenwerking een mogelijkheid ontstaat voor jong en oud om van dichtbij kennis te kunnen maken met een combinatie van moes- en speeltuin. Elke laatste zaterdag van de maand hebben we een gezamenlijke activiteit in DE-Toltuin. Dat kan bestaan uit onderhoud, planten, wieden en vooral sociale contacten onderhouden. Rond kerst hopen we weer zo’n gezellige middag te organiseren waarbij iedereen welkom is. Je kunt ons volgen via onze facebook pagina: https://www.facebook.com/Toltuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>